nedeľa 22. marca 2009

Frank Black - Headache

Album: Teenager of the Year (1994, vyšla aj ako singel) 

Dnes som v rámci rubriky rozhodol pre singel z druhého albumu bývalého frontmana kultovej kapely The Pixies, charizmatického Franka Blacka. Album Teenager of the Year zostal dodnes bohužiaľ veľmi nedocenený, napriek tomu, že je plný skvelej hudby a určite by sa z neho dalo vybrať minimálne 5-6 potenciálnych hitových singlov (+ má neuveriteľne vtipný názov).

Najväčší komerčný úspech mala z albumu singlovka Headache, ktorá je asi najrýchlejšou a už na prvé počutie jednoznačne najhitovejšou skladbou z platne. Frank potvrdil, že vždy mal talent na skladanie veľmi chytľavých a pritom originálnych a drzých skladieb. Recept? Jednoduchý - ľahko zapamätateľná rýchla melódia podporená výraznou, bublajúcou basou a kvalitným aranžmánom songu, zbytočne neprekombinované, ale silné a perfektne nazvučené bicie (prečo som také ešte nikdy nepočul v žiadnej slovenskej skladbe?), nezameniteľný hlas Franka (s fantastickým refrénom), a troška pixieovského temna a irónie.

Ak sa vám skladba páči, jednoznačne siahnite po tomto, i iných Frankových albumoch. Ak nie, urobte tak tiež, lebo Headache sa dosť líši od zvyšku songov na albume a určite si z neho vyberiete minimálne poltucet skladieb, ktoré sa vám budú páčiť. :-)

Zdroj obrázku (picture source): www.ew.com

0 komentárov:

Zverejnenie komentára