sobota 21. marca 2009

Babyshambles - Delivery

Album: Shotter's Nation (2007, vyšla aj ako singel)

Aj keď má frontman skupiny Babyshambles a vášnivý narkoman Pete Doherty von i už svoj prvý sólový album so skvelým pilotným singlom Last Of The English Roses, tak dnes si predstavíme najväčší hit zo zatiaľ posledného albumu materskej skupiny.

Ak by existovala akadémia pop-rocku a predmet "Komponovanie vkusného hitu", tak táto skladba by bola ideálnym ukážkovým materiálom. Neprináša takmer nič novátorské, ale veď aj načo? Babyshambles (či mozog skupiny Doherty) vytvorili rýchlu, dobre znejúcu a v najlepšom slova zmysle hitovú pesničku s vysoko nákazlivým refrénom. Pete Doherty spieva svoj text maximálne naliehavo a so zanietením a veríte mu všetko do bodky, vrátane refrénu, hlavne kvôli tomu, že v tom čase prežíval najhoršiu drogovú krízu:

"Here comes a delivery straight from the heart of my misery
Here comes a delivery straight from the heart to you"

Zvonivé gitary dodávajú skladbe šťavu a správna gradácia (s krátkym "barovým" viachlasovom tesne pred koncom) spolu s ideálnou dĺžkou a úplnou absenciou prázdnych pasáží v konečnom výsledku vytvárajú jednoznačný hit, ktorý ani sekundu nenudí. Škoda len, že v slovenskom rádiovom éteri otrávenom mizerným desmodovsko-elánovským výberom hudby túto, ani podobné skladby počuť prakticky nemáme možnosť počuť. Hádam s výnimkou Rádia_FM. Smutné.

zdroj obrázku (picture source): www.neumagazine.co.uk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára